2016. december 6., kedd

Csíkszentsimon: egyeztetés az előzetes elemzés eredményeiről

2016. december 6-án a Planificatio munkatársai, Gidró Ágota geográfus, Makó Tünde településfejlesztő, Pál Krisztina Erasmus gyakornok és Csák László vezető tervező, bemutatták Csíkszentsimon község 2017-2023 időszakra készülő fejlesztési stratégiájának első lépését.
Az előzetes elemzés tartalmi elemeit Kozma István polgármesterrel, Csató Gábor alpolgármesterrel és négy tanácsossal egyeztették a szakértők.
A napokban folytatódnak a kérdőívezések Szentsimonban és Csatószegen. Jövő héten fókuszcsoportos megbeszélésekre kerül sor, és az év végéig elkészül a község fejlesztési stratégiájának közvitára szánt változata.
A stratégia nemcsak a várhatóan hozzáférhető EU-s pályázati lehetőségek elérésére szolgál majd a tervezők szándéka szerint.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy Csíkszentsimonban az erős helyi identitásra alapozó, felelős közösségi fejlesztésekre van szükség, valamint professzionális közszolgáltatásokra, oktatási- és szociális ellátórendszerre, és gyors ütemben fejlesztendő alapinfrastruktúrára.